Experți din Germania pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli

  • 02 Septembrie 2021 09:25
Experți din Germania pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli

În Germania, experții în pediatrie și medicină generală, dar și epidemiologii pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli. Până acum, toate măsurile din unitățile de învățământ au urmărit să prevină infectările, dar între timp, condițiile de bază s-au schimbat, altfel încât acest principiu ar trebui regândit - spun ei într-un eseu publicat de presat germană.

Protecția împotriva formelor complicate de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 se află, în bună măsură, în mâinile adulților - scriu, referindu-se la vaccinare, președintele Societății Germane de Pediatrie și Medicină pentru Adolescenți, Jörg Dötsch, epidemiologul Gérard Krause, de la Centrul pentru cercetarea infecțiilor, și alți oameni de știință într-un articol găzduit de publicația "Die Zeit". Din acest motiv, continu aceștia, dar și foarte rar pentru că copiii dezvoltă forme severe ale îmbolnăvirii cu COVID-19 sau urmări pe termen lung nu mai are niciun sens să încercăm să prevenim cu orice preț fiecare infecție în școli. Este, în schimb, necesară prevenirea răspândirii necontrolate a virusului pentru ca numărul absolut de îmbolnăviri în rândul copiilor să nu crească brusc, scriu experții.

Autorii fac apel la aplicarea în continuare a regulilor de igienă necesare și pledează pentru testarea sistematică și pentru reguli de carantină specifice fiecărei școli. O carantină imediată, dar limitată, la detectarea unui caz sau testare controlată vor reduce numărul de ore la clasă pierdute și vor preveni majoritatea, dacă nu chiar toate cazurile de infecțiile într-o clasă - mai spun experii. Președintele Conferinței permanente a miniștrilor educației, Britta Ernst, a salutat intervenția acestora: "Ne bucurăm că specialiștii susțin politica de menținere a școlilor deschise." 

În landul Saxonia Inferioară, unde începe noul an școlar, clasele trebuie aerisite la fiecare 20 de minute timp de cinci minute. În acest interval de timp copiii au voie să își dea jos maștile.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău