Experți de la “Berlin Economics” – consultanți în aplicarea ZLSAC

  • 28 Aprilie 2016 21:25
Experți de la “Berlin Economics” – consultanți în aplicarea ZLSAC

Experții economici din cadrul companiei germane ”Berlin Economics” au avut joi, 28 aprilie, o întrevedere cu Andrian Candu, în care și-au prezentat viziunile în privința aplicării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Andrian Candu a apreciat profesionalismul experților germani, care urmează a fi valorificat prin intermediul implementării diverselor politici economice, arată un comunicat al Parlamentului.

Totodată, au fost purtate discuții pe marginea subiectului de a intensifica dialogul cu autoritățile din regiunea transnistreană.

”Trebuie să intensificăm dialogul cu autoritățile din regiunea transnistreană pentru a găsi soluții practice la problemele cetățenilor. Parlamentul Republicii Moldova este deschis pentru a le oferi sprijin autorităților din regiunea transnistreană, în toate domeniile unde există interes, reieșind din noile realități legate de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit lui Andrian Candu, la Chișinău există voință politică pentru relansarea negocierilor în formatul „5+2” și a precizat că Parlamentul va crea un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană și își va coordona acțiunile cu Guvernul.

Experții economici germani au realizat o evaluare a politicilor economice și a cadrului legal, angajându-se să ofere consultanță autorităților din regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău