Experți ai FMI s-au expus privind bugetul Moldovei pentru 2017

  • 05 Decembrie 2016 12:51
Experți ai FMI s-au expus privind bugetul Moldovei pentru 2017

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, pentru a discuta elaborarea bugetului pentru anul 2017 și subiectele legate de sectorul financiar, transmite IPN.

„Misiunea a avut discuții productive cu autoritățile Republicii Moldova. Am ajuns la o înțelegere cu privire la măsurile ce țin de bugetul pentru anul 2017, care urmează a fi aprobat până la finele anului curent”, a spus Ivanna Vladkova-Hollar la finele vizitei.

Șefa misiunii a adăugat că eforturile de reabilitare a sectorului financiar continuă, constituind un element necesar pentru crearea premiselor pentru relansarea creșterii volumului creditării în economie. Personalul FMI urmează să evalueze progresul atins în promovarea politicilor și onorarea obligațiunilor asumate de autorități în contextul programului susținut prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanțare extinsă).

Prima evaluare a programului este planificată pentru luna februarie a anului 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău