EXPERT | Suprafețele de grău care au rămas de recoltat sunt de o calitate inferioară

  • 24 Iulie 2018 13:52
EXPERT | Suprafețele de grău care au rămas de recoltat sunt de o calitate inferioară

Aproape 80 la sută din cele 325 de mii de hectare de grâu prognozate, au fost recoltate până în prezent, anunță reprezentanții din cadrul Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului. Producția este de aproximativ 3,2 tone la hectar și se încadrează în limita mediei producției de grâu obținute în R. Moldova în ultimii cinci ani. Suprafețele rămase sunt mai dificil de recoltat și au o calitate a grâului mai joasă a menționat pentru Radio Chișinău Vasile Șarban, șef de direcție în cadrul Ministerului Agriculturii.

”Suprafețele care au rămas sunt mai dificil de recoltat atât cantitatea cât și calitatea producției este mai joasă. Procesul de recoltare pe suprafețele rămase este dificil deoarece din cauza ploilor a crescut buruienile. Producția este de aproximativ 3,2 tone la hectar, în limita mediei din ultimii cinci ani cu excepția anului 2017 când producția a fost mult mai ridicată”

În acest sezon agricol au fost însemânțate 325 mii de hectare de grâu,  35 mii hectare de orz de primăvară, 44 mii hectare de orz de toamnă, circa 22 de mii de ha de mazăre și aproximativ 40 mii hectare de rapiță, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Acestea sunt date prognozate urmând să fie reactualizate după finalizarea procesului de recoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău