Expert | Rusia a integrat deja, de facto, sectorul de securitate din Transnistria ca și în cazul regiunilor separatiste din Georgia

  • 14 August 2018 14:20
Expert | Rusia a integrat deja, de facto, sectorul de securitate din Transnistria ca și în cazul regiunilor separatiste din Georgia

Trupele de ocupație ale Federației Ruse aflate în zona transnistreană pregătesc exerciții și tehnica de luptă pentru forțarea râului Nistru, potrivit unui comunicat de presă al Districtului Militar Vest al Federației Ruse.

La aceste exerciții vor fi antrenate și forțele paramilitare separatiste, numărul total de forțe antrenate ajungând la 300-400 militari din trupele de ocupație, atenționează expertul în securitate, Rosian Vasiloi. El subliniază că asemenea exerciții au loc pentru al treilea an consecutiv și ar trebui să îngrijoreze autoritățile de la Chișinău. 

Ar trebui să ne îngrijoreze aceste exerciții militare și din alt motiv, că Federația Rusă, de facto, deja a integrat pretinsul sector de securitate din regiunea transnistreană în forțele armate ale Federației Ruse, așa cum a fost și în cazul regiunilor separatiste din Georgia(...) Noi vedem că autoritățile noastre tac, se fac că nu se întâmplă nimic. Mai mult, autoritățile din R. Moldova, prin anumite mecanisme și pârghii de ordin administrativ, financiar, economic susțin separatismul și militarismul în regiunea transnistreană. ”, a declarat Rosian Vasiloi.  

Autoritățile deocamdată nu au reacționat la aceste așa-zise exerciții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău