Expert militar de la Kiev, despre pericolul unui război nuclear: Cel care va apăsa primul buton nuclear va muri

  • 08 Mai 2019 10:40
Expert militar de la Kiev, despre pericolul unui război nuclear: Cel care va apăsa primul buton nuclear va muri

Izbucnirea unui război nuclear între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii este puțin probabilă în acest moment, pentru că, în pofida numeroaselor divergențe, părțile implicate în conflict înțeleg că cel care va apăsa primul buton nuclear va muri - a declarat expertul militar ucrainean Igor Kozi, comentând un editorial semnat de fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov, care avertizează asupra existenței unei amenințări nucleare la nivel mondial.

"Nu cred că Rusia și SUA au nevoie de un război total. Toată lumea înțelege că s-au acumulat atât de multe arme nucleare încât ar fi suficient să distrugem întreg Pământul de 2-3 ori. Prin urmare, dacă există o gândire sănătoasă - chiar dacă nu în cazul decidenților, ci al celor din jur - este clar că acest lucru nu se va întâmpla" - a menționat expertul.

"Nu sunt convins că cel care va apăsa butonul pentru a face prima lansare sau prima tragere poate fi atât de neînțelept încât să nu conștientizeze că acel pas îl va distruge" - a explicat Igor Kozi, adăugând că deținerea armelor nucleare este o formă de descurajare.

Expertul militar a făcut aceste precizări după ce, la sfârșitul lunii aprilie, fostul lider al URSS Mihail Gorbaciov a avertizat, într-un articol publicat în The Wall Street Journal, că actuala cursă a înarmărilor nucleare dintre Statele Unite și Rusia ajunge într-un punct mort și lansează amenințarea unui război.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău