EXPERT în probleme locative | Buteliile cu gaz în apartamente sunt ca o bombă

  • 08 Octombrie 2018 13:37
EXPERT în probleme locative | Buteliile cu gaz în apartamente sunt ca o bombă

Nu există nicio normă legală care să reglementeze folosirea buteliilor de gaz în apartamente, a semnalat expertul în probleme locative Oleg Cernei. El crede că aproximativ 40 la sută din locatarii celor 200 de blocuri care nu sunt racordate la gaz ar folosi buteliile la bucătărie.

Trebuie să se întâmple ceva ca statul să se gândească cum să reglementeze legal acest lucru. Trebuie să avem jertfe, ca pe urmă să ne dăm seama ce se întâmplă în blocurile locative mai înalte de 10 etaje. Din ceea ce cunosc eu, până la 200 de blocuri locative folosesc energia electrică la bucătărie, nu au sistem de gazificare centralizat. Fiindcă tarifele la energia electrică sunt foarte mari, oamenii găsesc diferite metode de a-și prepara bucatele și folosesc aceste butelii de ani de zile.

Dacă înainte aveau o reducere de 20 la sută de la furnizorul de energie electrică, iată că acum au fost anulate aceste facilități și, respectiv, eu cred că avem cel puțin 30-40% care folosesc buteliile de gaz. Este necesară  o evaluare, iar oamenii să înțeleagă că această este o bombă, folosirea acestor baloane cu gaze. Închipuiți-vă la Porțile Orașului, unde sunt blocuri cu 21-25 de etaje, majoritatea folosesc buteliile de gaz”, spune Oleg Cernei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău