Expert în domeniul securității: Cel mai mare beneficiar al destabilizării regiunii transnistrene este Rusia. Ucrainenii nu au interes să atace depozitul de la Cobasna

  • 27 Aprilie 2022 18:38
Expert în domeniul securității: Cel mai mare beneficiar al destabilizării regiunii transnistrene este Rusia. Ucrainenii nu au interes să atace depozitul de la Cobasna Foto: zonadesecuritate.md

Rusia este cea mai interesată de destabilizarea situației din regiunea transnistreană, susține expertul în domeniul securității Ion Leahu, fost membru în Comisia Unificată de Control.

El a explicat, într-un interviu la Radio Chișinău, că depozitul de la Cobasna este foarte aproape de Ucraina, iar o eventuală escaladare în zona respectivă ar afecta în primul rând localitățile ucrainene:

„De situația care are loc în Transnistria, evident că sunt interesați mai mulți factori, însă, la acest moment, cred că cel mai mare beneficiar este Rusia. La Cobasna, ucrainenii n-au niciun interes să se producă acolo ceva, căci depozitul este mult mai aproape de localitățile ucrainene. În anii 90, când s-a încercat distrugerea munițiilor prin metoda de explozii, acolo pe loc, ucrainenii au fost cei care s-au revoltat, au demonstrat că le sar geamurile, ușile din balamale și distrugerea s-a oprit. Imaginați-vă dacă detonează măcar un depozit, care vor fi consecințele pentru ucrainenii. Astfel, ucrainenii nu au interes să atace acest depozit. Noi nici n-avem o dovadă obiectivă că au avut loc împușcături, că au zburat drone, asta spune partea transnistreană, nu noi spunem, noi nu avem această informație”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău