Expert: Guvernul de la Chișinău caută aliați la București, după deteriorarea relației cu Moscova (Ora de vârf)

  • 23 Martie 2017 18:17
Expert: Guvernul de la Chișinău caută aliați la București, după deteriorarea relației cu Moscova (Ora de vârf)

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova comportă și o componentă de imagine în condițiile în care și un executiv și altul, au parte de numeroși contestatari, la București, respectiv la Chișinău.

De această părere este analistul Vlad Țurcanu care apreciază faptul că reuniunea de la Piatra-Neamț a fost o ocazie pentru cele două guverne să se pună de acord asupra proiectelor comune, între care primează cele de infrastructură, în ideea ca acestea să ia turații.

Vlad Țurcanu a remarcat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că această reuniune a fost posibilă și datorită unei relații speciale pe care o au social-democrații din România cu Partidul Democrat din Republica Moldova.

Există afinități pe care le-au cultivat împreună fostul premier român Victor Ponta cu coordonatorul actualei majorități parlamentare de la Chișinău Vladimir Plahotniuc, iar această relație a adus beneficii economice și sociale Republicii Moldova, a mai declarat Vlad Țurcanu.

„Dacă s-a organizat această reuniune cu guvernul de la București, se speră probabil ca să existe un plus de imagine pentru guvernul de la Chișinău, în condițiile în care nu merge foarte bine relația cu Moscova. Vedem că ar fi vorba despre o reorientare a actualei guvernări către Uniunea Europeană și poate că această reorientare se face prin intermediul Bucureștiului. Această reuniune a fost posibilă și datorită unei relații speciale, bune care există între Partidul Social Democrat din România aflat la guvernare și Partidul Democrat.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău