Expert de la Kiev: Oricine ar câștiga alegerile prezidențiale din Ucraina, relația cu Chișinăul nu se va schimba

  • 24 Martie 2019 19:57
Expert de la Kiev: Oricine ar câștiga alegerile prezidențiale din Ucraina, relația cu Chișinăul nu se va schimba

Relația dintre Chișinău și Kiev nu se va schimba indiferent de cine va câștiga alegerile prezidențiale din 31 martie. De această părere este analistul politic ucrainean, Vladimir Fesenko.

Într-un interviu pentru TVR Moldova, Fesenko a subliniat că indiferent cine dintre cei trei lideri ai sondajelor (nr. Vladimir Zelensky, Petro Poroșenko, Iulia Timoșenko) relația dintre Ucraina și Republica Moldova va rămâne aceeași bazată pe interese comune cum ar fi problema transnistreană, colaborarea în Parteneriatul Estic și conexiunile economice.

 „Pot să vă spun că nu vor fi schjimbări de principii în relația dintre Chișinău și Kiev. Și în cazul victoriei lui Zelensky, ca și în cazul victoriei Iuliei Timoșenko, se va menține cursul pro-european al țării. Unica diferență ar putea fi tactica după care va acționa unul sau altul. În cazul Iuliei Timoșenko putem prognoza unele lucruri, în cazul lui Zelensky nu prea, dar de principiu schimbări nu vor fi. În cazul victoriei lui Vladimir Zelensky, unicul care va pierde un partener politic important va fi Vladimir Plahotniuc”, a subliniat Vladimir Fesenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău