Expert american | Rusia va încerca să influențeze alegerile din România

  • 17 Octombrie 2018 15:26
Expert american | Rusia va încerca să influențeze alegerile din România

Mark Pfeifle, expert american în comunicare digitală și securitate cibernetică, a avut astăzi o întâlnire cu jurnaliștii la Ambasada Statelor Unite din București, România.

Bazându-se pe experiența ultimelor alegeri americane când Rusia s-a implicat în spațiul virtual pentru a influența rezultatele, expertul s-a referit la viitorarele alegeri din România.  În opinia sa, alegerile europarlamentare de anul viitor și cele parlamentare de peste doi ani vor reprezenta o perioadă de activitate intensă în spațiul cibernetic, în mod special în presa online și Social Media și este posibil să apară presiuni din afara României, îndeosebi dinspre Federația Rusă pentru a influența rezultatele. Specialistul american a explicat și cum pot fi combătute știrile false din mediul online.

„După ce identificăm informațiile false sau propaganda putem să le contracarăm cu știri legitime, știri reale, date susținute de dovezi și trebuie să ne implicăm în fluxul de informații pentru a ne asigura că datele corecte devin cunoscute", a afirmat Mark Pfeifle.

În opinia expertului american în securitate cibernetică, România ar trebui să pregătească cât mai mulți tineri în acest domeniu iar autoritățile guvernamentale să găsească metode pentru a atrage acești specialiști, în viitor. Totodată ar trebui promovată o politică de colaborare eficientă între instituțiile specializate pentru a avea succes în domeniul securității cibernetice.  

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău