Experimentul ce va dura 500 de ani. Acestea sunt primele rezultate

  • 14 Februarie 2019 19:19
Experimentul ce va dura 500 de ani. Acestea sunt primele rezultate

În general, după cinci ani de studiu, cercetătorii publică toate rezultatele obținute, însă o cercetare demarată de specialiști în urmă cu cinci ani (2014) va dura încă 495 de ani, până la publicarea rezultatelor finale.

Experimentul istoric din domeniul microbiologiei este realizat în Scoția și va fi încheiat în anul 2514. Recent, echipa din cadrul Universității din Edinburgh a publicat primele rezultate ce au la bază datele obținute în primii doi ani de cercetare, scrie Science Alert.

Cercetarea științifică îndelungată are la bază o singură premisă: cât de mult pot trăi microbii în izolare. Printre întrebările la care oamenii de știință încearcă să descopere răspunsul în cadrul studiului se numără: „Care este rata de pierdere a viabilității microbilor aflați în stare latentă?”, dar și „Ce funcții matematice le pot descrie rata mortalității pe o perioadă lungă de timp?”.

Pentru a obține răspunsul la aceste întrebări, specialiștii au sigilat spori de Bacillus subtilis, cunoscuți pentru abilitatea lor de a supraviețui mediilor extreme prin menținerea unei stări latente. Următorul pas a fost să aștepte. „Acesta va fi cel mai îndelungat experiment științific plănuit”, a explicat echipa în 2014, când a fost demarată cercetarea. 

sursa: descopera.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău