EXPERIMENT | Ce se întâmplă cu elevii care nu primesc teme pentru acasă timp o lună?

  • 30 Noiembrie 2016 07:38
EXPERIMENT | Ce se întâmplă cu elevii care nu primesc teme pentru acasă timp o lună?

Elevii unei scoli din Constanta au luat parte la un experiment inedit timp de o luna, in care nu au primit deloc teme pentru acasa.

Experimentul a fost unul de succes, pentru ca elevii au fost mai atenti la ore si nu au mai luat note mici, transmite ziare.com cu referire la Pro TV.

"Am observat schimbari la elevi, inclusiv la domnii parinti pe strada, imi zambesc altfel. Copiii sunt intr-adevar mai relaxati mai veseli, unii au avut niste raspunsuri uluitoare pentru mine: o fetita mi-a spus ca s-a intors la marea ei dragoste, inotul", a declarat Nicoleta Bercaru, directorul scolii Nicolae Tonita.

Dupa aceasta luna, parintii si cei 859 de elevi au completat un chestionar pentru concluzii. In cazul elevilor din invatamantul primar, o treime dintre raspunsuri sunt pozitive si un sfert negative, iar la gimnaziu peste 50% dintre parinti vor mai putine teme sau chiar deloc.

Printre comentariile elevilor de pe chestionar s-au aflat si cateva deosebite. "Asa cum un profesor nu poate excela la toate materiile, niciun elev nu poate excela la toate", a scris un elev din clasa a sasea.

Parintii au sustinut ca si-au vazut copiii zambind mai mult in aceasta perioada, dar au adaugat ca nu i-au lasat sa faca ce vor.

Experimentul are loc in contextul in care ministrul roman al Educatiei a anuntat saptamana trecuta ca va da un ordin pentru temele pentru acasa, astfel incat sa fie limitate la un anumit numar de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău