Exod de capital din băncile letone după sancțiunile SUA contra oligarhilor ruși

  • 23 Aprilie 2018 14:26
Exod de capital din băncile letone după sancțiunile SUA contra oligarhilor ruși

Sanțiunile impuse de Statele Unite miliardarilor din Rusia au dus la declanșarea unui exod de bani din Letonia, stat baltic care era deja afectat de o serie de scandaluri legate de activități de spălare de bani, relatează Bloomberg.

Potrivit digi24.ro, sancțiunile SUA au obligat băncile din Letonia să întrerupă colaborarea cu persoanele și companiile sancționate, potrivit șefului autorității de reglementare a sectorului financiar din această țară.

„Au fost un număr de subiecți dintre cei menționați pe listă”, a declarat într-un interviu Peters Putnins, director al Comisiei pentru Piața Financiară și de Capital, fără să ofere nume.

Letonia, stat membru al Uniunii Europene și al zonei euro, a fost în mod tradițional un centru de plăți pentru clienți din fosta Uniune Sovietică. Pentru a scăpa de acuzațiile că adăpostește fonduri cu origine discutabilă, guvernul a întărit supravegherea sistemului financiar. Nivelul depozitelor a scăzut cu aproximativ 2,5 miliarde de euro de la jumătatea lunii februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău