Ex-ministru: Incompetența și hapsânia lui Dodon va duce la pierderea a 550 milioane de dolari din partea FMI și 100 milioane de Euro din partea UE

  • 01 Septembrie 2020 18:01
Ex-ministru: Incompetența și hapsânia lui Dodon va duce la pierderea a 550 milioane de dolari din partea FMI și 100 milioane de Euro din partea UE

"Incompetența și hapsânia lui Dodon va duce la pierderea a 550 milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional și 100 milioane de Euro din partea Uniunii Europene", a declarat vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fostul ministru de finanțe, Natalia Gavriliță.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a menționat pe rețelele de socializare că "guvernarea lui Dodon, ocupată cu nunți și odihne, nu reușește să aprobe rectificarea bugetului și alte decizii necesare înainte de ședința Consiliul Directorilor al FMI de pe 16 septembrie, anunțată anterior".

"Igor Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni abia săptămâna viitoare sau peste o săptămână, si va aproba câteva legi chipurile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI (să inițieze un nou program și să primească fonduri -" I. "). Mai mult ca atât, nu am auzit nici un cuvânt din partea lui Igor Dodon sau a Guvernului lui de buzunar, despre îngrijorările FMI referitor la evoluțiile în sistemul bancar, făcute publice în mijlocul lui august. (asociat cu arestarea activelor Victoriabank - "I.")", a spus Gavriliță.

"Consiliul de administrație al FMI este puțin probabil să organizeze o ședință (despre Moldova) în octombrie, atât din cauza campaniei electorale din Republica Moldova, cât și din cauza reuniunilor anuale.

Potrivit acesteia, "o ședință a Consiliului Director în octombrie este puțin probabilă (referitor la Moldova), atât din cauza campaniei electorale în Moldova, cât și a ședințelor anuale ale FMI".

"Fără un program cu FMI, nu putem accesa nici asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Prima tranșă de 50 milioane Euro putea fi accesată imediat și necondiționat. Se vede cu ochiul liber că Igor Dodon nu știe și nu poate administra o țară. Pentru el principalul este să se mențină la putere așa cum știe el mai bine - prin promisiuni deșarte și minciuni. Iar medicii, învățătorii, agricultorii, antreprenorii, familiile și pensionarii să se descurce cum pot", a spus ex-ministrul.

Persoanele vizate nu au reacționat, deocamdată, la aceste acuzații. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău