Ex-ministru de Externe: Recunoașterea internațională a neutralității R.Moldova este în interesul Rusiei

  • 15 Iunie 2020 15:12
Ex-ministru de Externe: Recunoașterea internațională a neutralității R.Moldova este în interesul Rusiei

Recunoașterea internațională a neutralității R.Moldova (subiect asupra căuia insistă președintele Igor Dodon - "I.") este în interesul Rusiei, consideră fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menționat pe rețelele sociale că, "chiar și pe timp de pandemie, în Occident continuă discuțiile interne despre necesitatea unei noi arhitecturi de securitate europeană".

"Evident, există opinii diferite: unii își doresc o politică mai dură față de Rusia, alții își doresc relansarea relațiilor cu Rusia. Interesul Moscovei în aceste discuții este să obțină o recunoaștere, chiar și implicită, a sferei sale de influență", susține Popescu.

Potrivit lui, "un alt interes al Federației Ruse este să impună unor state precum Moldova și Ucraina un format de "recunoaștere internațională a neutralității" acestora, care ar constrânge dreptul acestor state de a-și dezvolta relațiile atât cu Uniunea Europeană și NATO, cât și cu SUA".

"Din punctul meu de vedere, singura soluție pentru un continent mai sigur și mai stabil o reprezintă întărirea cooperării în domeniul securității între UE, SUA și NATO cu Moldova, Ucraina și Georgia", afirmă Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău