Ex-ministru al Apărării, despre intervenția Armatei Naționale în combaterea răspândirii COVID-19: Cred că aceste măsuri sunt populiste

  • 24 Martie 2020 18:26
Ex-ministru al Apărării, despre intervenția Armatei Naționale în combaterea răspândirii COVID-19: Cred că aceste măsuri sunt populiste

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul prin care militarii vor asista polițiștii la asigurarea ordinii publice. La fel, militarii Armatei Naționale vor fi implicați în acțiuni de combatere a epidemiei de COVID-19. În această după-amiază, mai mulți soldați au fost observați patrulând prin Chișinău cu mașini de teren militare, dotate cu mitraliere. Pe de altă parte, fostul ministru al apărării, Viorel Cibotaru, consideră că gestul autorităților este exagerat. Cu detalii Radu Osipov.

Soldații Armatei Naționale vor patrula pe străzile orașului alături de polițiști, în condițiile în care Comisia pentru Situații Excepționale a impus interdicții de deplasare începând de miercuri.

Soldații au fost deja observați în intersecții, în mașini militare echipate cu mitraliere. Reprezentanții Ministerului Apărării au declarat pentru Radio Chișinău că armele fac parte din dotarea automobilelor și nu sunt prevăzute cu muniții.

Ex-ministrul apărării, Viorel Cibotaru, consideră însă că decizia de a scoate soldații în stradă este una exagerată și populistă, care intimidează cetățenii. Mai mult, fostul ministru consideră că microbuzele Ministerului Apărării cu care sunt transportați medicii, sunt uzate și că autoritățile au posibilități mult mai mari.

„Dacă armata este introdusă pentru a asigura ora de comenduire, strictețea îndeplinirii unor măsuri drastice, împiedicarea deplasării oamenilor, atunci situația este extrem de gravă. Eu nu știu dacă noi ne aflăm într-o asemenea situație, de aceea cred că aceste măsuri sunt populiste”, a afirmat fotul ministru.

Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor avea voie să iasă din casă fără un motiv bine întemeiat, iar deplasarea prin parcuri și alte locuri publice va fi restricționată pentru toți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău