Ex-ministru al Apărării, despre apariția în uniformă militară a deputatului PSRM, Ștefan Gațcan: O bătaie de joc față de întreg corpul de ofițeri, față de Armata Națională și față de acest stat

  • 13 Mai 2021 12:10
Ex-ministru al Apărării, despre apariția în uniformă militară a deputatului PSRM, Ștefan Gațcan: O bătaie de joc față de întreg corpul de ofițeri, față de Armata Națională și față de acest stat

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a postat pe o rețea de socializare poze în care apare îmbrăcat în uniformă militară în timp ce depunea flori la Complexul Memorial Eternitate în ziua de 9 mai. „O bătaie de joc față de întreg corpul de ofițeri, față de Armata Națională și față de acest stat (dacă mai este stat)”, a comentat fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța.

Astfel, Vitalie Marinuța susține că Ștefan Gațcan nu are dreptul nici moral,nici legal să poarte această uniformă.
 
„Uniforma de gală a ofițerilor AN a fost întrodusă prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.580 –V din 6 octombrie 2010 (pagina 51) https://www.army.md/inf/anexa_nr_3.pdf și este destinată doar ofițerilor din serviciul activ. Unii colonei și generali, care au dedicat întreaga carieră serviciului militar la trecerea în rezervă au fot impuși să returneze această uniformă. Acum ea aparține datorită unor factori de decizie din MA unui bădăran din PSRM, care probabil au uitat că dreptul la portul uniformei militare îl au cei care au facut serviciul militar activ mai mult de 20 de ani sau au merite deosebite apreciate de către stat. (...) Strigător la cer și o insultă la adresa tuturor celor în uniformă este faptul că, gradul militar afișat pe epoleții uniformei este cel al militarilor regimului separatist și cel al ofițerilor din armata Rusească”, a mai spus ex-ministrul Apărării. 
 
În acest context, Vitalie Marinuța a solicitat ministrului Apărării, Victor Gaiciuc să dispună demararea unei cercetări interne pe marginea acestui fapt. Deocamdată, reprezentanții Ministerului nu au reacționat la aceste declarații. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău