Exit poll, la ieșirea din secțiile de votare. Datele vor oferi mai multe detalii despre preferințele alegătorilor

  • 03 Noiembrie 2019 07:39
Exit poll, la ieșirea din secțiile de votare. Datele vor oferi mai multe detalii despre preferințele alegătorilor

În cadrul turului doi al scrutinului local este realizat un sondaj de opinie la ieșirea din secțiile de votare, de tip exit-poll.

Sondajul va fi realizat în 67 de secții de votare în raza municipiului Chișinău. Rezultatele vor fi anunțate după ora 21:00.

Exercițiul este comandat de Asociația pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în cooperare cu Compania de consultanță politică „Poliexpert”. Sondajul  este realizat de două companii specializate: Fondul Opiniei Publice și IMAS.

Directorul companiei sociologice IMAS, Doru Petruți a dat asigurări că sondajele vor respecta anonimatul intervievaților și a menționat că datele exit-poll vor oferi mai multe detalii despre preferințele alegătorilor decât cele oficiale furnizate de Comisia Electorală Centrală.

„În primul rând ne poate arăta care au fost categoriile socio-demografice care au susținut mai mult sau mai puțin un candidat. O să știm care au fost preferințele femeilor, o să știm preferințele tinerilor, ale vârstnicilor, o să știm cum au votat în funcție de limba în care preferă să comunice în familie. Cel mai important, cel puțin din punct de vedere sociologic, vom ști care au fost motivațiile de vot pentru un candidat sau altul”, a menționat Doru Petruți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău