Există mai multe dosare legate de moartea lui Boboc

  • 31 Martie 2015 10:51
Există mai multe dosare legate de moartea lui Boboc

Revista presei din 31 martie 2015

Prin condamnarea lui Ion Perju s-a făcut doar o mică dreptate în dosarul morții lui Valeriu Boboc, titrează Jurnal de  Chișinău. Tatăl victimei spune că sentința Curții de Apel corespunde cu ceea ce a cerut familia în instanță, însă acest dosar e doar o mică parte din dosarul legat de decesul lui Valeriu Boboc. ”Ion Perju a fost primul care a lovit, dar sunt mai multe dosare ce se află pe moment la Procuratură, inclusiv pentru depășirea atribuțiilor de serviciu de către factorii de decizie, dosare care au legătură cu moartea lui Valeriu Boboc”, a spus avocatul familiei. La întrebarea privind riscul de a se repeta scenariul dispariției persoanei condamnate ca în cazul fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc, avocatul a spus că decizia ar fi putut fi declarată executorie din data adoptării, adică de ieri.

Sprijinul UE pentru Moldova, în pericol – atenționează Adevărul. Raportul de Progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate în anul 2014 prezentat ieri, 30 martie, la Chișinău arată că anul trecut a fost unul dintre cei mai săraci pentru țara noastră, în ceea ce privește implementarea reformelor europene. Republica Moldova riscă, astfel, să primească mai puțin ajutor din partea instituțiilor Uniunii Europene, iar viitoarele programe de susținere să fie în pericol.

Din același raport, Evenimentul Zilei citează că pe parcursul anului 2014, a fost înregistrat un progres nesemnificativ în soluționarea conflictului transnistrean. Mai multe runde de negocieri în formatul „5+2” au fost amânate din cauza Tiraspolului. Cu susținerea Rusiei, regiunea transnistreană a continuat să opună rezistență discuțiilor privind aspectele de securitate și statut a regiunii, notează EVZ. 

Și în Ziarul Național, Nicolae Negru scrie că prestația Republicii Moldova pe calea integrării europene lasă de dorit. Și dacă mai înainte Bruxelles evita notele critice, punând accentul pe realizări, vorbind despre „povestea de succes”, acum nu își mai ascunde îngrijorarea. Prezentând raportul despre politica europeană de vecinătate, Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, a menționat că, în pofida unor realizări importante, cum ar fi semnarea Acordului de Asociere, Chișinăul nu dă dovadă de voință politică în ce privește reformarea justiției și lupta cu corupția. „În Moldova se observă o tendință de a mima implementarea reformelor, în special în domeniul justiției”, a menționat Mogherini. Este o palmă răsunătoare aplicată actualilor guvernanți și nu ar trebui să simuleze că nu au simțit-o, scrie publicistul.

Portalul Mold-street scrie despre afacerile lui Sergiu Lucinschi fiul fostului președinte al R. Moldova. Acesta este cercetat într-un caz de corupție la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău