Exercițiul „Scutul de foc 2022” a fost deschis oficial la Bulboaca

  • 20 Septembrie 08:38
Exercițiul „Scutul de foc 2022” a fost deschis oficial la Bulboaca

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale a avut loc ieri, 19 septembrie, ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional „Scutul de Foc-2022”, la care participă militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din Republica Moldova, militari din România și Statele Unite ale Americii.

În debutul evenimentului, colonelul Sergiu Cirimpei, locțiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, a evidențiat importanța exercițiului pentru asigurarea unei pregătiri eficiente a efectivului participant, specificând că astfel de exerciții sunt un bun prilej pentru militari să se antreneze în comun și să-și perfecționeze capabilitățile operaționale. 

Conform scenariului, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament, inclusiv sisteme de artilerie, și vor fi antrenați în misiuni specifice domeniului de activitate, se arată în comunicat.

Antrenamentele au ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităților participante și creșterea nivelului de interoperabilitate între armatele țărilor partenere într-un cadru multinațional, specific misiunilor de menținere a păcii.

„Scutul de Foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naționale pentru 2022.

Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
0,24
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Fri
1
Sat
2
Sun
2
Mon
0
Tue
-1
Arhivă Radio Chișinău