Exercițiul de amploare al NATO din Marea Neagră s-a încheiat în Portul Militar Constanța

  • 13 Aprilie 2019 10:12
Exercițiul de amploare al NATO din Marea Neagră s-a încheiat în Portul Militar Constanța

Cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră s-a încheiat vineri în Portul Militar Constanța, România. Sea Shield 2019 s-a interconectat cu exercițiul Vigorous Warrior, care a avut drept scop principal testarea colaborării dintre forțele militare și cele civile în situații de salvare pe mare.

A fost simulată evacuarea a 20 de militari de pe Fregata Regele Ferdinand, în urma unei explozii la bord. Un elicopter Puma al Forțelor Navale Române a preluat răniții, care au fost tratați la fața locului de echipajele medicale specializate, apoi au fost transferați cu elicopterul și ambulanțele SMURD la spitalele din Constanța, relatează Radio România ACtualități.

Comandantul flotei române, contraamiralul Daniel Căpățână, a coordonat întreaga operațiune din ultima săptămână.

„A fost un real succes, deoarece am reușit să folosim încă o dată procedurile NATO pe tot parcursul exercițiului. Exercițiul medical de evacuare de pe mare s-a dovedit un succes, având în vedere cooperarea între inspectorate de situații de urgență și tot ce înseamnă forțe medicale ale forțelor navale pentru acest tip de evacuare de pe mare”, a subliniat contraamiralul Daniel Căpățână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău