Exercițiile Rusiei în Marea Neagră | Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete

  • 10 Ianuarie 2019 15:26
Exercițiile Rusiei în Marea Neagră | Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete

Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfășurate de Rusia joi pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunțat serviciul de presă al Districtului militar Sud într-un comunicat, citat de agenția de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres.

„În cadrul unor aplicații care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităților de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, disclocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convențional', menționează comunicatul.

'Baterii de S-400 Triumf - cu o rază de interceptare a țintelor aeriene de 400 de km la o înălțime de până la 30 de km - au simulat acțiuni de detectare și urmărire a țintelor unui inamic imaginar și au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor', conform aceluiași text.

În timpul acestor exerciții, sistemele S-400 au beneficiat de protecția unor baterii de tunuri antiaeriene Panțîr-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete.

Lansările de rachete au avut loc pe coasta rusă a Mării Negre, a precizat serviciul de presă citat. La aceste exerciții au participat peste 30 de echipamente și tehnică militară, precum și circa 100 de militari.

Sistemul S-400 este destinat interceptării la mare distanță a rachetelor balistice și de croazieră, a bombardierelor strategice și a altor tipuri de avioane, dar și atacării țintelor terestre.

Rusia a anunțat anterior că a desfășurat patru batalioane de rachete mobile sol-aer S-400 în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Aceste noi exerciții intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina după incidentul naval de la sfârșitul lunii noiembrie când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate cu forța, iar echipajele lor capturate, în apropiere de strâmtoarea Kerci de către gărzile de coastă ruse sub pretextul că ar fi încălcat apele teritoriale ruse.

În acest context, Ministerul Apărării rus a indicat luni că nava de patrulare Pâtlivîi din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră monitorizează cu atenție toate acțiunile navei de desant americane USS Fort McHenry, care a intrat la 6 ianuarie în Marea Neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău