Exerciții tactice cu bombardiere Tupolev în estul îndepărtat al Rusiei, în apropiere de Alaska

  • 15 August 2019 10:00
Exerciții tactice cu bombardiere Tupolev în estul îndepărtat al Rusiei, în apropiere de Alaska

Rusia a anunțat ieri că a trimis două bombardiere Tupolev TU-160 capabile să transporte rachete nucleare în estul îndepărtat al Rusiei, de partea opusă regiunii Alaska, ca parte a unui exercițiu militar. Presa de stat afirmă că aceasta demonstrează capacitatea Moscovei de a instala arme nucleare 'în pragul' Statelor Unite, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Bombardierele strategice Tupolev TU-160, care în Rusia sunt cunoscute sub denumirea de Lebede albe, sunt avioane supersonice din epoca sovietică capabile să transporte până la 12 rachete cu rază scurtă de acțiune și să zboară fără alimentare 12.000 km.

Ministerul rus al apărării a informat că avioanele au străbătut o distanță de peste 6.000 km în peste 8 ore de la baza din vestul Rusiei și până la Anadîr în districtul autonom Ciukotsk, de partea opusă Alaskăi. Comunicatul oficial mai informează că zborul face parte dintr-un exercițiu tactic care va dura până la sfârșitul acestei săptămâni. În exercițiu sunt implicate aproximativ 10 bombardiere TU-160 și avioane TU-95MS și IL-78.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău