Exerciții navale comune ruso-chineze, în Marea Mediterană

  • 11 Mai 2015 12:00
Exerciții navale comune ruso-chineze, în Marea Mediterană

Exerciții navale comune ruso-chineze sunt programate să se desfășoare între 11 și 24 mai în Marea Mediterană, a indicat luni ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Antonov, transmite Agerpres.

În total, aproximativ zece nave de diferite clase ale marinei Rusiei și Chinei participă la aceste manevre, a declarat Antonov, după discuțiile dintre ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și președintele adjunct al Comisiei Centrale Militare a Chinei, Fan Changlong.

Obiectivul acestor exerciții vizează coordonarea unor acțiuni comune pentru asigurarea securității navigației în oceane. Mai precis, scopul este aprofundarea cooperării practice dintre cele două țări în domeniul securității maritime pentru a contracara amenințările pe mare, a subliniat ministrul rus adjunct al apărării.

'Aplicațiile nu sunt îndreptate împotriva unor terțe țări și nu au legătură cu situația politică din regiune', a mai spus Anatoli Antonov, adăugând că un alt exercițiu naval comun va avea loc în luna august în Marea Japoniei destinat în special antrenamentelor pentru combaterea pirateriei și a terorismului.

Cooperarea militară între Rusia și China vizează creșterea capacității celor două state în scopul de a contracara noile provocări și amenințări, a afirmat înaltul oficial militar rus, adăugând că Moscova și Beijingul se situează pe poziții comune în diferite probleme. 'Considerăm că este important să continuăm dialogul pe linia de Stat Major, inclusiv coroborarea pozițiilor în problema apărării antirachetă', a mai adăugat el.

Duminică, o flotilă de nave de război chineze a acostat la baza marină din Novorossiisk (sudul Rusiei), în vederea participării la respectivelor aplicații navale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău