Exerciții militare româno-franceze au avut loc pentru prima dată în Marea Neagră

  • 25 Iulie 2018 10:42
Exerciții militare româno-franceze au avut loc pentru prima dată în Marea Neagră

Exerciții militare româno-franceze au avut loc pentru prima dată în Marea Neagră, în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Cu această ocazie, ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, a discutat la Constanța cu reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale Române despre dezvoltarea relațiilor militare între cele două țări.

Nava „Marne” a participat la prima manevră de transfer de combustibil AVCAT pentru elicopterul Puma Naval, realizat în Marea Neagră cu o navă a Forțelor Navale Române. Acțiunea a demonstrat operabilitatea militarilor români cu partenerii NATO. Ambasadorul Franței în România, doamna Michèle Ramis, a a susținut o conferință de presă cu această ocazie la bordul navei „Marne”.

Michèle Ramis: Avem un parteneriat strategic de zece ani cu România, iar acest parteneriat deschide toate domeniile: politică, apărare și securitate, cultură, economie. Vom avea în 2018-2019 un sezon Franța-România, care va celebra prietenia noastră, colaborarea în toate domeniile. Va fi un an foarte bogat în relațiile dintre Franța și România și sunt foarte fericită să mă aflu aici, la bordul acestei nave, pentru a vă aminti acest lucru. Colaborarea cu marinarii români a fost una perfectă, spune Pierre Genefri, cel care a preluat comanda navei „Marne”, în urma unei ceremoni care a avut loc la Constanța.

Pierre Genefri: Marinarii, oricare ar fi țara din care provin, au un limbaj comun. Marina română a avut schimburi multimple de experiență cu noi, nu doar la nivelul comandanților, ci și între ofițeri și marinari. Săptămâna trecută, nava „Marne” a asigurat suportul logistic și aprovizionarea cu combustibil în cadrul exercițiului Brix 18, care a avut ca misiune supravegherea traficului maritim în Marea Neagră.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău