Exerciții militare NATO în apropiere de enclava rusă Kaliningrad

  • 23 Iunie 2020 12:09
Exerciții militare NATO în apropiere de enclava rusă Kaliningrad

Trupe din mai multe state NATO fac aplicații comune în nord-estul Poloniei pentru a exersa mijloacele de apărare strategică a unui coridor terestru strategic din apropierea enclavei ruse Kaliningrad, scrie Agerpres, citând thenews.pl.

Ministrul apărării polonez Mariusz Błaszczak a urmărit modul de pregătire a soldaților pentru a răspunde potențialelor amenințări de-a lungul celor 100 de kilometri ai coridorului Suwałki.

Exercițiul se desfășoară în apropierea orașelor poloneze Olecko și Augustów și vizează testarea interoperabilității și a capacității de a deplasa eficient trupe și echipamente militare.

Coridorul Suwałki, care se întinde pe direcția nord-vest / sud-est, este situat între nord-estul Poloniei și sudul Lituaniei, iar la capetele sale se află enclava rusă Kaliningrad și Belarusul.

Polonia și Lituania, ambele membre ale NATO, au convenit anul trecut să desemneze o brigadă de infanterie pentru a consolida coridorul Suwałki, pe fondul informațiilor privind suplimentarea mijloacelor militare în regiunea enclavei ruse Kaliningrad. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău