Exerciții MILITARE în Transnistria

  • 05 Iunie 2015 10:23
Exerciții MILITARE în Transnistria

Trupe rusești de recunoaștere au efectuat exerciții de luptă în regiunea separatistăTransnistria, militarii ruși îndeplinind o serie de sarcini tactice și operative în cadrul unor acțiuni de luptă cu inamici simulați,informează portalul rus Sputnik, citat de Mediafax. Exercițiile au inclus organizarea unor căutări, observarea și monitorizarea inamicului simulat,…

Trupe rusești de recunoaștere au efectuat exerciții de luptă în regiunea separatistăTransnistria, militarii ruși îndeplinind o serie de sarcini tactice și operative în cadrul unor acțiuni de luptă cu inamici simulați,informează portalul rus Sputnik, citat de Mediafax.
 
Exercițiile au inclus organizarea unor căutări, observarea și monitorizarea inamicului simulat, deblocarea unor sisteme de securitate și penetrarea sub acoperire în instalații cruciale în vederea obținerii de informații secrete.
 
"Militarii au efectuat un raid asupra unui post inamic simulat și alte elemente de formare tactică și specială. De asemenea, cercetașii au găsit soluții la probleme practice în organizarea căutării, observării și supravegherii subiectului, au practicat spargerea securității și pătrunderea sub acoperire în instalații cu scopul de a obține informații secrete", precizează Districtul Militar de Vest al Federației ruse într-un comunicat.
 
Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria. Dintre aceștia, aproximativ 1.400 de militari fac parte din Grupul Operativ de Trupe Rusești din Transnistria, constituit în urmă cu 20 de ani prin reorganizarea fostei Armate a 14-a a URSS.

Alți 402 militari ruși fac parte din forța de menținere a păcii, alături de 355 de militari moldoveni, 492 de militari transnistreni și zece observatori militari din Ucraina. Trupele de minținerea păcii sunt staționate în 15 posturi fixe, în locuri-cheie din zona de securitate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău