Exerciții ale Rusiei în Marea Neagră: Ucraina cere comunității internaționale să interzică accesul navelor ruse în porturi

  • 10 Februarie 2022 16:19
Exerciții ale Rusiei în Marea Neagră: Ucraina cere comunității internaționale să interzică accesul navelor ruse în porturi

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, i-a solicitat joi comunității internaționale să ia măsuri ferme împotriva Moscovei, inclusiv restricții portuare pentru navele ruse, ca răspuns la exercițiile navale ale Rusiei în Marea Neagră, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Acum noi așteptăm și o reacție unitară: atunci când navele RUS (ruse) nu vor putea intra în porturile lumii, ei vor înțelege prețul obrăzniciei lor", a scris Reznikov pe Twitter.

Într-un comunicat pe același subiect, armata Ucrainei a subliniat că forțele sale navale sunt pregătite pentru orice evoluție sau provocare din partea Rusiei.

Rusia a anunțat joi efectuarea unor exerciții planificate în Marea Neagră, cu participarea unor grupuri tactice navale din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, în timp ce Ucraina a denunțat vehement desfășurarea aplicațiilor în apropierea coastei sale de sud, acuzând Moscova că, prin manevrele sale, a făcut "practic imposibilă" navigația în Marea Neagră și în Marea Azov.

Rusia a anunțat încă de luna trecută că forțele sale navale vor organiza o serie de exerciții de amploare implicând toate flotele sale în ianuarie și februarie, de la Pacific la Atlantic, în cea mai recentă demonstrație de forță pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Occident legate de Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău