Executivul anunță lansarea campaniei naționale „Hai acasă de Crăciun”

  • 22 Noiembrie 2023 14:04
Executivul anunță lansarea campaniei naționale „Hai acasă de Crăciun”

Guvernul anunță lansarea campaniei naționale „Hai acasă de Crăciun” și invită administrația publică locală și comunitățile locale să se alăture campaniei prin organizarea de activități festive în localități. Aceasta poate include evenimente precum târguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile locale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a fost adresată o scrisoare circulară tuturor primăriilor din țară, dar și președinților de raioane unde invită autoritățile locale să se alăture campaniei Guvernului.

El mai spune că în perioada sărbătorilor de iară vor fi promovate tradițiile. Invită cetățenii de acasă și cei din diasporă să povestească prin imagini foto și video cum sărbătoresc Crăciunul, ce amintiri au legate de această sărbătoare. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de email [email protected].

În perioada sărbătorilor, Ministerul Culturii va organiza spectacole cu orchestre renumite în casele de cultură din întreaga țară și spectacole pentru copii în centrele de plasament.

Guvernul promovează și în acest an inițiativa „Biblioteca de sub brad”. Aceasta își propune să încurajeze lectura în rândul tinerilor, să consolideze valorile culturale și să doteze bibliotecile școlare și secțiile pentru copii din spitale.

Crăciunul în Republica Moldova se sărbătorește pe data de 25 decembrie pe stil nou și pe 7 ianuarie pe stil vechi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău