Executivul a selectat 32 de tineri în cadrul Programului guvernamental de stagiere

  • 27 Octombrie 2023 19:29
Executivul a selectat 32 de tineri în cadrul Programului guvernamental de stagiere

Din 1 noiembrie, 32 de tineri selectați în urma probei interviului, vor participa la Programul guvernamental de stagii plătite în serviciul public, lansat în premieră anul acesta de Executiv. Stagiarii vor activa în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui, Cancelariei de Stat și ministerelor și vor primi o bursă lunară de 3000 de lei, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

La evenimentul de lansare a Programului, secretara de stat a Cancelariei de Stat, Ana Calinici, a mulțumit participanților pentru interesul manifestat și determinarea de a dezvolta abilități practice în diverse domenii. Oficiala a apreciat suportul Delegației Uniunii Europene pentru suportul oferit autorităților în campania de informare și vizibilitate, dar și pentru susținerea consecventă a inițiativelor care aduc tinerii în administrația publică și oferă acestora oportunitatea de a obține mai multă experiență profesională, cu posibilitatea angajării ulterioare în funcții publice, scrie sursa citată.

„În procesul de selectare a participanților la Program, ne-am convins că avem tineri cu potențial care își doresc să rămână acasă și să contribuie, împreună cu noi, la viitorul european al țării noastre. La prima ediție a programului avem și studenții noștri în România, care revin acasă pentru a fi parte a Programului guvernamental de stagiere. Vom ajuta să vă încadrați mai ușor în program, vom organiza instruiri, iar mentorii vor avea grijă să vă ghideze la toate etapele stagiului”, a spus Ana Calinici tinerilor selectați în program. 

Lansarea Programului a fost precedată de o campanie de informare, desfășurată în trei dintre cele mai mari universități din țară, la televiziune dar și în mediul online. Materialele informative utilizate în cadrul campaniei au fost produse cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău