Executivul a participat la campania națională „Plantează-ți viitorul”

  • 05 Noiembrie 2022 18:46
Executivul a participat la campania națională „Plantează-ți viitorul”

Astăzi, 5 noiembrie, de Ziua națională a înverzirii plaiului, prim-ministra Natalia Gavrilița, împreună cu secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, și angajații Cancelariei de Stat, au plantat circa 15 mii de puieți de stejar, pe o suprafață de 3 hectare din cadrul Ocolului silvic Căinari. Acțiunea s-a desfășurat în contextul lansării de Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” a campaniei naționale de înverzire a plaiului, cu genericul „Plantează-ți viitorul”.

Campania se desfășoară în scopul mobilizării societății și intensificării eforturilor de sporire a suprafețelor împădurite. În acest an, pentru procurarea materialului săditor și desfășurarea acțiunilor de înverzire a plaiului, Fondul Național de Mediu a alocat peste 2,5 milioane de lei, se arată în comunicat.

Lucrările de amenajare a spațiilor verzi se vor desfășura pe parcursul lunii noiembrie, pe întregul teritoriu al țării. Persoanele care doresc să participe la lucrările de plantare pot conlucra cu întreprinderile silvice, iar pe pagina www.silvicultura.md pot găsi datele de contact ale entităților teritoriale care dispun de materialul săditor necesar. De asemenea, mai multe detalii despre plantări pot fi găsite pe www.moldsilva.gov.md.

Republica Moldova are o împădurire de aproximativ 11% din suprafața țării. Anual, în țara noastră de desfășoară două campanii de împădurire, primăvara și toamna - în preajma Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău