Executivul a aprobat Legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernele R. Moldova și României privind acordarea grantului de 100 de milioane de euro

  • 16 Februarie 2022 15:14
Executivul a aprobat Legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernele R. Moldova și României privind acordarea grantului de 100 de milioane de euro

Executivul de la Chișinău a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul Legii privind ratificarea Acordului dintre Guvernele Rep. Moldova și cel al României, potrivit căruia Bucureștiul a oferit un grant de 100 de mil. de euro, transmite Radio Chișinău.

Legea pentru ratificarea Acordului urmează să fie transmisă în Parlamentul Rep. Moldova.

Acordul prevede implementarea mai multor proiecte în diverse proiecte. Printre acestea sunt prioritare dezvoltarea Parteneriatului strategic cu România pentru integrarea europeană a Rep. Moldova; promovarea procesului de reforme în spirit european și susținerea procesului de integrare europeană a Rep. Moldova.

Documentul vizează o perioadă de șapte ani de la intrarea în vigoare, care însă va putea fi prelungită, în caz de necesitate, pentru încă o perioadă de cel mult trei ani. Acordul implică și contribuția financiară asigurată de Rep. Moldova nu va fi mai mică 5% din cheltuielile eligibile pentru fiecare proiect în parte.

Acordul respectiv a fost semnat la finele săptămânii trecute, la Chișinău, în cadrul unei ședințe comune ale Guvernelor Rep. Moldova și România.

La 11 februarie cele două Guverne au semnat, în total, 13 acorduri și declarații ce vizează diverse domenii de cooperare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău