Aeroportul Internațional Chișinău: Cinci cetățeni străini, descoperiți cu documente falsificate

  • 14 Ianuarie 2023 13:49
Aeroportul Internațional Chișinău: Cinci cetățeni străini, descoperiți cu documente falsificate

Ieri, 13 ianuarie 2023, printre pasagerii a trei curse aeriene, polițiștii de frontieră au depistat patru cetățeni ai Iranului și unul al Federației Ruse care dețineau documente cu semne rezonabile de falsificare.

Potrivit poliției de frontieră primii doi străini, sosiți din Republica Turcia, s-au legitimat cu pașapoarte românești. Din primele cercetări a fost constatat că sunt contrafăcute. În cadrul controlului de nivelul II s-a aflat că persoanele de fapt sunt cetățeni ai Iranului, ultimele declarând că pașapoartele originale au fost distruse în Turcia.

Totodată, o familie de iranieni - soț și soție, prezentă la o altă cursă sosită din Turcia, aveau asupra lor pașapoarte norvegiene falsificate. Documentele au fost depistate în cadrul controlului suplimentar.

Toți patru iranieni au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pașapoartele falsificate fiind ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-juridice.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Federației Ruse. Bărbatul s-a apropiat pe sensul de ieșire din Moldova, la ruta „Chișinău-Yerevan”. În timpul controlului, polițistul de frontieră a stabilit că ștampila de intrare în țară este falsificată. Persoana a fost scoasă din flux și nu i s-a permis continuarea călătoriei, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău