Ex-directorul uneia dintre școlile cu predare în limba română, din regiunea transnistreană, a pierdut lupta cu COVID-19

  • 18 Ianuarie 2021 11:16
Ex-directorul uneia dintre școlile cu predare în limba română, din regiunea transnistreană, a pierdut lupta cu COVID-19

Ex-directorul unei școli din cele opt cu predare în limba română, din regiunea transnistreană, a pierdut lupta cu noul coronavirus. Este vorba despre fostul director al gimnaziului din localitatea Corjova, raionul Dubăsari, Constatin Sucitu, care a decedat în această dimineață, fiind infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de ex-primarul satului Corjova, Valeriu Mițul.

”Un adevărat patriot al neamului, care pe parcursul vieții și activității sale didactice a educat zeci de generații de elevi din stânga Nistrului în spiritul patriotismului și a dragostei de țară. Nu o data a demonstrat verticalitate și curaj, fiind intimidat de către miliția separatistă”, a scris fostul primar, pe Facebook.

Constantin Sucitul a fost printre primii profesori care a facilitat trecerea gimnaziului Corjova la limba romana și grafia latină, mai relatează Valeriu Mițul.

A fost decorat cu Ordinul “Credință Patriei” de către Președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, și cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de ofițer, de către Președintele României, Klaus Iohannis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău