Ex-directorul adjunct al ANSC susține că revocarea sa din funcție este ilegală

  • 04 Februarie 2022 13:21
Ex-directorul adjunct al ANSC susține că revocarea sa din funcție este ilegală Foto: ANSC

Irina Gutnic, ex-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, susține că revocarea sa din funcție este una ilegală și că o va contesta în instanța de judecată. Potrivit ei, revocarea înainte de termen a avut loc în lipsa unui act constatator a pretinselor încălcări și nici nu i-a fost asigurat dreptul la apărare.

„Ieri, cu votul majorității parlamentare, am fost revocată înainte de termen din funcția de director general adjunct al ANSC. Cu viteza sunetului, fără a fi audiată, fără a mi se da dreptul la replică, fără a mi se aduce la cunoștință motivele care mi se incriminează ca să mă pot apăra, în lipsa unui act constatator a acelor încălcări care mi se incriminează, dacă ele pot fi numite încălcări”, a notat Irina Gutnic.

Ea a mai spus că deputații încă nu ajunse să-și exprime votul, dar decizia de revocare deja era anunțată pe rețelele de socializare.

„Evident că voi contesta acest show ieftin. Mai mult decât atât, voi sesiza Delegația Uniunii Europene  despre abuzurile pe care le-ați comis când, fără temei legal, m-ați revocat din funcție, iar față de adevăratele încălcări ale legislației sunteți imuni”, a declarat Irina Gutnic.

Parlamentul a revocat-o ieri, 3 februarie, înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare de astăzi, a fost constatată suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligațiilor, prerogativelor și competențelor sale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău