Ex-deputatul Iurie Bolboceanu anunță că se va adresa procurorului general în legătură cu condamnarea sa

  • 28 Ianuarie 2021 19:43
Ex-deputatul Iurie Bolboceanu anunță că se va adresa procurorului general în legătură cu condamnarea sa

Ex-deputatul Iurie Bolboceanu, condamnat pentru trădare de patrie, în 2018, apoi achitat, în noiembrie 2020, după ce procurorii și-au retras învinuirea, pregătește o sesizare adresată procurorului general, în care sunt colectate toate încălcările admise de judecători, procurori și colaboratorii operativi în dosarul în care a fost vizat. Într-un  interviu pentru IPN, Iurie Bolboceanu a spus că speră persoanele vinovate să fie trase la răspundere.

Potrivit lui Iurie Bolboceanu, la respectiva sesizare s-a lucrat două luni, pentru că a fost nevoie să fie colectate toate informațiile, „toate acele minciuni pe care le difuza acea moară de minciuni de-ale lui Plahotniuc, care se numea holding”. Acestea au fost sistematizate și s-a ajuns la 41 de foi în format A4. Potrivit ex-deputatului, sesizarea conține toate încălcările comise de instituțiile statului în raport cu persoana sa, începând de la de la urmărirea, reținerea și terminând cu ultima zi a procesului de judecată.

Iurie Bolboceanu solicită ca toate persoanele care au încălcat legea să fie trase la răspundere. Toate persoanele „care au fost implicate în producerea acestei crime, să-și primească ceea ce merită într-un stat de drept, într-un stat civilizat”, a remarcat fostul parlamentar, hotărât să ceară și despăgubiri materiale. „Voi încerca și insista ca aceste despăgubiri, indiferent care și câte vor fi, să fie din contul persoanelor vinovate”, a subliniat Bolboceanu.

Întrebat despre ceea ce-și propune să facă în viitor, Iurie Bolboceanu rămâne pe poziția de a nu se implica în politică, chiar dacă i s-a propus să adere la unele partidele politice sau a fost îndemnat să-și creeze propriul partid. Actualmente, susține activitatea Asociației pentru drepturile omului „Dreptul la Dreptate”, care vine în ajutorul cetățenilor în rezolvarea problemelor pe care le au cu justiția din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău