Ex-deputatul Constantin Țuțu acuză presiuni și vine cu un apel public

  • 21 Iunie 2020 19:58
Ex-deputatul Constantin Țuțu acuză presiuni și vine cu un apel public

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu, acuză presiuni și vine cu un apel public. El susține că, de când a intrat în Republica Moldova, într-un mod din ce în ce mai deschis, „unele persoane isterizează societatea noastră referitor la persoana mea și s-au grăbit prin a disemina în spațiul public fake news-uri în speranța deghizării propriilor eșecuri”.

„Dar cel mai grav este că instituţiile statului şi, în mod special, organele de securitate și forţă, pun în aplicare planuri aranjate în altă parte, organizându-mi provocări și situații care mi-ar știrbi imaginea și ar oferi cumva societății un prilej de a mă considera vinovat de toate relele din Republica Moldova.
În aceste zile se fac presiuni enorme din partea acestor organe, cu implicarea persoanelor sub acoperire și tot felul de mijloace speciale, ca să mi se fabrice dosare penale la comandă”, a declarat fostul deputat pe Facebook. 

El anunță că mâine va sesiza organele competente și corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova în legătură cu intensificarea presupusurilor abuzuri în adresasa sa, fiind filat domiciliul în permanență. „De asemenea, voi sesiza autoritățile competente referitor la provocările care sunt organizate în aceste zile de către organele de securitate și forţă, urmărindu-se plasarea intenționată a unor obiecte sau substanțe interzise în domiciliul personal, pentru ca ulterior, la efectuarea percheziției, să se declare că le-au găsit acolo, instalarea unor dispozitie electronice în automobilul meu etc. Dar, cel mai cinic este că se încearcă implicarea familiei mele în toate aceste nelegiuiri. Pe această cale, fac un apel public către aceste organe să înceteze imediat provocările puse la cale și abuzurile asupra mea și familiei mele, iar ceea ce ar trebui să îngrijoreze, nu este persoana mea, însă ceea ce se întâmplă cu adevărat în Republica Moldova”, a declarat Constantin Țuțu. 

Fostul deputat este cercetat în cadrul a două dosare penale: Trafic de ibfluență și îmbogățire ilicită. Pentru trafic de influență, el riscă amendă de până la 300 mii de lei sau până la 7 ani de închisoare, iar pentru îmbogățire ilicită - până la 15 ani de închisoare.

 
 
 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
4
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău