EXCLUSIV | Daniel Ioniță: Relațiile dintre R.Moldova și România trebuie să se aprofundeze în următoarea perioadă

  • 10 Mai 2018 08:19
0%
00:00:00
00:00:00

Relațiile dintre Republica Moldova și România sunt extinse în toate domeniile și trebuie să se aprofundeze în următoarea perioadă, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. El a amintit, într-un interviu pentru Radio Chișinău, că România a implementat în Republica Moldova mai multe proiecte în domeniul educațional, cultural, social, precum și în economie.

Relațiile noastre sunt unele speciale și sunt extinse și dezvoltate în toate domeniile. A sosit vremea, însă, când trebuie să lucrăm mai mult poate pentru aprofundarea acestor relații speciale, care evident sunt ghidate de declarațiile de parteneriat strategic privind extinderea parcursului european al Republicii Moldova.

Avem exemple de foarte bune practici în aproape toate domeniile ale cooperării. Avem o agendă și anul acesta bogată de activități și acțiuni. Și evident, anul acesta fiind și unul special în care România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire din 1918, dorim să punem această umbrelă aniversară pe absolut tot ceea ce facem, indiferent că rezultatele eforturilor noastre vizează domeniul energetic, economic sau relațiile interumane”.

Referindu-se la conducta de gaz Iași-Ungheni, care urmează să fie extinsă până la Chișinău, ambasadorul Daniel Ioniță speră că gazoductul ar putea deveni deplin funcțional în următoarele 20 de luni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău