EXCLUSIV | Ambasadorul României la Chișinău: România se află în proces de identificare a măsurilor care să ajute R. Moldova să depășească criza energetică

  • 02 August 2022 09:50
EXCLUSIV | Ambasadorul României la Chișinău: România se află în proces de identificare a măsurilor care să ajute R. Moldova să depășească criza energetică

Autoritățile de la București se află într-un proces foarte complex de identificare a măsurilor optime care pot fi implementate într-un timp cât mai scurt posibil pentru a veni în întâmpinarea sprijinului solicitat de autoritățile de la Chișinău în vederea depășirii crizei energetice pe care o traversează R.Moldova, a declarat noul ambasador al României în R.Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Declarația a fost făcută în cadrul primului său interviu pentru presa din R.Moldova în calitate de ambasador al României pe care l-a oferit postului Radio Chișinău.

Criza energetică /.../ afectează nu doar România și R.Moldova, criza energetică afectează o regiune întreagă și un continent întreg. Evident, sunt puse în mișcare niște mecanisme care există pentru identificarea celor mai bune soluții de depășire a acestor momente, de identificare a unor surse alternative de aprovizionare cu energie. Este un set întreg de proceduri, de măsuri și de consultări care sunt în desfășurare. Subiectul este unul extrem de important atât pentru București, cât și pentru Chișinău. /.../ Este un subiect care se află de ceva timp pe agenda bilaterală de dialog”, a precizat Cristian-Leon Țurcanu.

Ascultați integral interviul cu noul ambasador al României în R.Moldova într-o ediție specială care va fi difuzată după știrile de la ora 14.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău