Excepție de la reguli pe timp de carantină. Cei doi cetățeni ucraineni vor fi lăsați să intre în R.Moldova, în pofida restricțiilor anunțate anterior

  • 20 Martie 2020 16:55
Excepție de la reguli pe timp de carantină. Cei doi cetățeni ucraineni vor fi lăsați să intre în R.Moldova, în pofida restricțiilor anunțate anterior

Guvernul anunță că autorizează trecerea frontierei de stat și tranzitarea teritoriului Republicii Moldova a doi cetățeni ucraineni, sosiți pe aeroportul internațional Chișinău, pe data de 18 martie, cu ruta operată de compania aeronautică Fly One. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 20 martie, a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Compania aeriană „Fly One” a fost sancționată cu aplicarea unei amenzi de 50 de mii de lei, pentru că a adus la Chișinău doi cetățeni ai Ucrainei, în pofida interdicției de acces a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova, informează Poliția de Frontieră. Compania a efectuat un zbor charter, pe ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, la 18 martie, cu scopul de a-i reîntoarce pe câțiva cetățeni moldoveni, aflați la odihnă în Egipt.

Republica Moldova a sistat traficul aerian din data de 17 martie, dar a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a evacua cetățenii moldoveni aflați în zonele afectate de noul Coronavirus. Totodată, este interzis accesul cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău