Ex-angajat MAI: Adrian Nichifor ducea în pușcărie o viață de lux

  • 30 Septembrie 2021 08:12
Ex-angajat MAI: Adrian Nichifor ducea în pușcărie o viață de lux

Detalii despre viața și activitatea controversatului om de afaceri, Adrian Nichifor care-și ispășește pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, ies la iveală. Potrivit lui Sergiu Stepuleas, fost angajat MAI, Nichifor ar fi fost foarte apropiat de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc făcându-i acestuia servicii la limita legii. Nichifor ar fi fost cel care i-ar fi oferit mită fostului șef VictoriaBank, Victor Țurcan, acțiune care s-a încheiat cu prealuarea controlului băncii de către Vlad Plahotniuc, notează IPN.

Potrivit lui Sergiu Stepuleac, Andrian Nichifor ar fi înscenat un flagrant, în urma căruia fostul șef VictoriaBank, Victor Țurcan, a fost reținut pentru luare de mită.

„Adrian Nichifor a fost foarte apropiat de Plahotniuc, săvârșind mai multe ilegalități cu VictoriaBank, el a intrat la șeful băncii, Victor Țurcan, și i-a dat un plic cu 10 mii de dolari mită, plicul a fost aruncat de Nichifor pe masă și el a fugit. Imediat a venit Bogdan Zumbreanu de la CCEC și l-a documentat pentru luare de mită. Prin acest gest a lui Adrian Nichifor, i s-a deschis dosar penal lui Țurcan și atunci a început preluarea controlului băncii”, a spus ex-angajtul MAI, Sergiu Stepuleac în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Potrivit lui Stepuleac, pe vremea guvernării democrate, fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, i-ar fi asigurat lui Nichifor o viață de lux în penitenciarul de tip închis de la Cricova.

„Atât timp cât la guvernare se afla Plahotniuc, Adrian Nichifor avea o celulă foarte bună, cu două calculatoare, televizor, frigider, acolo s-a însurat, avea o viață mai bună decât dacă ar fi stat la hotel. Acum stă în aceeași celulă, însă i s-a mai luat din tot ce beneficia pe timpuri, nu mai stă în lux. Ion Șoltoianu a stat cu el, pentru că erau prieteni. Ca să fie în siguranță ei stăteau împreună, aveau masă de tenis, de băut, de mâncat”, a mai spus Sergiu Stepuleac.

Omul de afaceri Adrian Nichifor a fost condamnat la 17 ani de pușcărie pentru că în aprilie 2010 l-a împușcat pe Iurie Pârlici, fratele fostului comisar al poliției din Nisporeni. Nichifor a mai fost condamnat la 2 ani și 8 luni de pușcărie în dosarul 7 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău