Examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor de către CC se află pe ultima sută de metri. Miercuri, 14 iunie, părțile urmează să-și prezinte pledoariile de încheiere

  • 13 Iunie 2023 15:56
Examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor de către CC se află pe ultima sută de metri. Miercuri, 14 iunie, părțile urmează să-și prezinte pledoariile de încheiere

Examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor de către Curtea Constituțională se află pe ultima sută de metri. Etapa dezbaterilor s-a încheiat, iar mâine, 14 iunie, părțile urmează să-și prezinte pledoariile de încheiere, transmite Radio Chișinău.

Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a anunțat că etapa de examinare a materialelor cauzei și dezbaterilor judiciare s-a încheiat, astfel încât atât avocații Partidului Șor, cât și reprezentanții Guvernului urmează să-și prezinte pledoariile finale.

În timpul ședinței, juriștii Executivului au prezentat imagini ce se referă la finanțarea ilegală a Partidului Șor, în care este vizată în special deputata Marina Tauber. Înregistrările video au fost urmărite cu ușile închise, întrucât ar conține date cu caracter personal. Unul dintre apărătorii formațiunii, Aureliu Colenco, susține însă că secvențele nu ar conține probe concludente și nu există nicio sentință definitivă în acest sens.

Prezentă în sală, deputata Marina Tauber a acuzat reprezentantul Guvernului că vrea să manipuleze opinia publică în preajma alegerilor locale.

„Aici e o presupusă conversație a mea pentru care poate și nu trebuie să răspundă întregul partid. În al doilea rând, eu nu pot să vă confirm dacă eu am fost sau nu”, a spus Tauber.

În probele prezentate de către avocatul Executivului, Eduard Digore, cu privire la spălarea banilor și modul indirect de finanțare a Partidului Șor a fost vizat și deputatul Denis Ulanov.

„În aceste informații se conținu nume cel puțin a două persoane ce fac parte din conducerea partidului. Este vorba despre o societate Stevart, gestionată de către soția lui Denis Ulanov, care indică că încasează lunar 625 mii de lei de la SRL DFM (n.r: operator Duty Free din Moldova.) Banii sunt extrași de către domnul Ulanov, periodic, în numerar, de pe cardul soției în tranșe câte 300 de mii de lei. E doar un exemplu pentru a aduce la cunoștința Curții că este vorba despre implicarea inclusiv a conducerii partidului”, a declarat Ulanov.

Denis Ulanov a declarat însă că această informație este o aberație.

„Eu am dreptul să depun cerere de chemare în judecată în privința acestui reprezentat, pe motivul răspândirii falsurilor. În ceea ce privește spălarea banilor, coruperea alegătorilor. Dacă noi nu avem nicio sentință în această privință, acestea sunt doar aberații”, a vociferat deputatul.

Amintim că în toamna trecută Executivul a cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra legalității Partidului Șor, în contextul în care formațiunea era acuzată că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțată din exterior și sprijinită de către serviciile secrete ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău