Examinarea cererilor de ridicare a imunității lui Ilan Șor, întreruptă până marți

  • 17 Decembrie 2021 17:57
Examinarea cererilor de ridicare a imunității lui Ilan Șor, întreruptă până marți

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a examinat astăzi, cu ușile închise, o parte din cele nouă cereri ale Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. După aproape șase ore, ședința a fost întreruptă până marți, transmite IPN.

Președinta Comisiei, Olesea Stamate, a menționat că declarații cu privire la examinarea celor nouă cereri vor fi făcute doar după încheierea acestui proces. La ședință participa membrii Comisiei, procurorul general interimar și procurorii solicitați de acesta. De asemenea, s-a aprobat participarea avocaților lui Ilan Șor. Iar deputatul vizat a fost înștiințat despre ședință pe toate căile disponibile, însă acesta nu a acordat vreun răspuns.

În ceea ce privește acuzațiile avocaților că nu li s-a asigurat accesul la materiale, Olesea Stamate a declarat că, potrivit procedurii, doar membrii Comisiei juridice și deputatul vizat are acces la toate materialele prezentate de către procurorul general.

„Ședința a fost declarată închisă, inclusiv la solicitarea procurorului general, deoarece în materialele prezentate puteau figura și numele altor reprezentanți ai fracțiunii parlamentare Șor, nu doar al lui Ilan Șor. Respectiv, este vorba despre secretul urmării penale, care nu poate fi divulgat atât timp cât urmărirea penală este în desfășurare”, a spus Olesea Stamate.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorității, exprimat secret.

Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Ilan Șor, care a dispărut din spațiul public în iunie 2019, a declarat că este vorba despre un show pus la cale de către președinta Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău