Ex-ambasadorul R. Moldova în Marea Britanie: „Brexit-ul influențează direct cetățenii moldoveni”

  • 31 Ianuarie 2017 14:06
Ex-ambasadorul R. Moldova în Marea Britanie: „Brexit-ul influențează direct cetățenii moldoveni”

Ex-ambasadorul R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Iulian Fruntașu a acordat un interviu pentru ZdG în care a vorbit inclusiv despre Brexit și consecințele acestuia.

„Brexit-ul influențează direct cetățenii moldoveni, care sunt într-o situație incertă, dar cred că se va rezolva, într-un fel sau altul, statutul lor acolo. Cât privește Uniunea Europeană, e o schimbare fundamentală, și nu cred că ei înșiși au înțeles până la urmă ce au făcut, pentru că a fost, mai degrabă, o izbucnire, o revoltă a unor pături mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic în raport cu elitele politice. Și asta a luat forma Brexitului, după cum și în America s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Trump. Capitalismul a ajuns într-o situație din care beneficiază o minoritate, clasa mijlocie devine mai puțin numeroasă, pe când numărul celor mai săraci este în creștere, și asta duce la asemenea crize”, a spus Fruntașu.

Șefa guvernului britanic, Theresa May, va declanșa Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 9 martie, dată ce coincide cu desfășurarea Consiliului European din Malta.

Citiți aici interviul integral: De la independență încoace, am încercat să fim flexibili, dar nu știu dacă această flexibilitate cu Estul și cu Vestul ne-a fost de folos

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău