Evreii uciși la Paris vor fi astăzi înmormântați

  • 13 Ianuarie 2015 11:30
Evreii uciși la Paris vor fi astăzi înmormântați

Trupurile celor patru evrei asasinați de teroristul islamist Amedy Coulibaly, la Paris, vor fi înmormântate, astăzi, la cimitirul de pe Muntele Măslinilor din Ierusalim.

Patru dintre victimele atacurilor de săptămâna trecută de la Paris vor fi înmormântate, astăzi, în Israel.

Cei patru, toți evrei, au fost uciși în timpul luării de ostatici care a avut loc după atacul de la "Charlie Hebdo".

Sicriele cu trupurile celor patru evrei, asasinați de un terorist islamist, la Paris, în atacul calificat "antisemit" de președintele François Hollande, au fost transportate cu un avion, care a aterizat, în această dimineață, la Aeroportul Internațional "Ben Gurion".

Cei patru evrei vor fi înmormântați după tradiție la Cimitirul "Givat Shaul" de pe Muntele Măslinilor din Ierusalim, la ora 12:00.

La ceremonia religioasă, în prezența membrilor familiilor, care au venit de la Paris cu același avion, vor asista premierul Benjamin Netanyahu, președintele statului Reuven Rivlin, miniștri, membri ai Knesset-ului, Guvernul francez fiind reprezentat de Ségolène Royal.

Pe pagina sa de Facebook, premierul Netanyahu a scris că nu există nicio diferență între atacul de la magazinul evreiesc din inima Parisului și alte atacuri ale islamului extremist în lume.

El a spus că speră că fiecare lider care a participat la Marșul solidarității să lupte împotriva terorismului, când atacurile sunt îndreptate împotriva Israelului, împotriva evreilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău