Evreii din toată lumea se pregătesc pentru sărbătoarea Yom Kippur

  • 11 Octombrie 2016 23:44
Evreii din toată lumea se pregătesc pentru sărbătoarea Yom Kippur

Evreii din toată lumea se pregătesc pentru sărbătoarea Yom Kippur, care începe marți, 11 octombrie, seara.

Este ziua cea mai sfântă a iudaismului într-o atmosferă specială pentru că este zi de post negru și rugăciuni. Tot transportul public din Israel, inclusiv trenurile și circulația între localități se suspendă. De asemenea, Aeroportul internațional Bengurion se închide pe perioada sărbătorii de Yom Kippur care începe în această seară.

Poliția rămâne în stare de alertă după atacul terorist care a avut loc duminică la Ierusalim în care doi israelieni și-au pierdut viața și alte șapte persoane au fost rănite. Poliția a mobilizat mii de ofițeri la Ierusalim încă de ieri pentru a preveni atacuri și provocări ale locuitorilor de origine arabă care doresc să incite la violențe.

Ca în fiecare an, armata a închis, înainte de Yom Kippur, punctele de trecere cu Cisiordania și Gaza. Fac excepție doar cazurile umanitare urgente. Cu toate că cea mai mare parte a populației evreiești din Israel nu este religioasă, Yom Kippour, Ziua Iertării, rămâne o zi specială pentru toți și și-a păstrat un caracter unic. Mulți evrei care nu vizitează sinagoga tot timpul anului merg la rugăciuni în această zi specială. Ca orice sărbătoare iudaică, Yom Kippur începe la apusul soarelui din ziua precedentă, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău