Evghenii Șevciuc îi dă replica lui Igor Dodon

  • 19 Noiembrie 2016 15:20
Evghenii Șevciuc îi dă replica lui Igor Dodon

Liderul autoproclamatei rmn, Evghenii Șevciuk, îl contrazice pe președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, și se declară împotriva planurilor acestuia de federalizare a Republicii Moldova.

Într-o adresare către populația regiunii, făcută imediat după anunțarea de către Comisia Electorală de la Chișinău a rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale, și preluată de agenția locală de presă novostipmr.com, Șevciuk a calificat drept irațională soluția propusă de Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova ca metodă de soluționare a conflictului transnistrean.

„Poziția președintelui se bazează pe dorința cetățenilor și pe prevederile constituției. Soarta de mai departe a transnistriei este independența și ulterioara reunificare cu Federația Rusă”, a declarat Evghenii Șevciuk.

Amintim că în campania electorală Igor Dodon a declarat de mai multe ori că intenționează să schimbe structura politică a Republicii Moldova într-una federativă și să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federației cu puteri extinse.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău