Evenimentul Zilei: Copiii noștri nu mai sunt legați de Rusia și de realitățile rusești, sovietice (Revista presei)

  • 10 Mai 2018 10:02
Evenimentul Zilei: Copiii noștri nu mai sunt legați de Rusia și de realitățile rusești,  sovietice (Revista presei)

În alegerile pentru primăria Chișinăului, „avem doar trei candidați cu șanse, doi dintre care sunt ai guvernării, susține comentatorul Victor Ciobanu, într-un iterviu pentru portalul Tribuna. Din ceilalți nouă – câțiva acționează din interese de partid, ceilalți fiind lansați de guvernare cu „misiuni speciale”.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați detalii despre tranzacțiile imobiliare, firmele și proiectele finanțate de Occident din familia socialistului Ion Ceban. Deși reprezintă un partid de orientare pro-rusă și anti-europeană, membrii familiei candidatului la funcția de primar de Chișinău, care gestionează mai multe companii, sunt implicați în proiecte finanțate din bani europeni sau americani, susține publicația.

Silvia Radu, candidata (in)dependentă, susținută de televiziunile lui Plahotniuc, alt subiect din Ziarul de Gardă, care observă că aceasta este promovată masiv de televiziunile liderului PD, formațiune, care, deși este cea mai numeroasă din Legislativ, nu are candidat oficial pentru șefia Capitalei. Publicația amintește că Silvia Radu a ajuns milionară după ce a activat timp de 15 ani la cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova.

Ziarul de Gardă mai relatează cum au sărbătorit politicienii Ziua Victoriei și Ziua Europei. Aceeași publicație povestește istoria lui Grigore Badașcu, omul care a avut nevoie de 26 de ani ca să învețe a trăi în statul care l-a trimis la război, i-a răpit o mână și un picior și l-a lăsat să supraviețuiască sub conducerea unor autorități „cu grad de invaliditate”.

„Când vom scăpa de influența rusească? FOARTE CURÂND! – susține Evenimentul Zilei. Copiii noștri nu mai sunt legați de Rusia și de realitățile rusești,  sovietice, așa cum au fost legați părinții, buneii noștri. Mai mult, mulți ruși care au mintea nealterată de ideologie și de șovinism, gândesc logic, pragmatic, omenește, până la urmă.

Doar Dodon, Greceanîi și Ceban, care trebuie să justifice banii dați de Putin, mai umblă cu prostii, că îi vor ajuta pe moldoveni să-și găsească de lucru în Rusia… Totodată, autoarea se întreabă dacă, în epoca IT-ului, după 27 de ani de la „fuga din URSS”, nu durează cam mult rătăcirea și buimăceala noastră, având aproape lumea civilizată și prosperă”?

„Lumea arabă, noua salvare a economiei moldoveneşti? – o întrebare de pe portalul economic Mold-street, care notează că Arena Chişinău ar fi una din oferte. În pofida unor campanii propagandistice îndreptate contra opoziţiei, cea care cel mai tare este interesată de banii din lumea arabă este guvernarea actuală.

Cel puţin, Guvernul actual a anunţat că este gata să vândă investitorilor din lumea arabă o serie de companii ale statului să le creeze condiţii favorabile pentru realizarea de proiecte investitionale, inclusiv a Arenei Chişinău, arenda pentru zeci de ani a terenurilor agricole etc. Cele mai active acţiuni sunt întreprinse în relaţia cu Emiratele Arabe Unite, unde a fost inaugurată deja şi o ambasadă, iar la finele anului trecut Centrul Național Anticorupție, a exclus această ţară şi din lista celor 54 de țări și regiuni off-shore. La rând este eliminarea regimului de vize şi realizarea de proiecte investiţionale”, scrie Mold-street.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
-4 °C
Ninsoare
Umiditate:85 %
Vint:5,1 m/s
Mie
1 °C
Joi
-0 °C
Vin
-5 °C
Sâm
-0 °C
Dum
1 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4835 -0.0676
USD 17.1381 -0.0037
RON 4.1314 -0.0295
UAH 0.6131 0.0006
RUB 0.2580 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău