Evenimentul Tradițional de România, pe 15 iunie, la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău. Proiectul este finanțat de DRRM

  • 05 Iunie 10:59
Evenimentul Tradițional de România, pe 15 iunie, la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău. Proiectul este finanțat de DRRM

Evenimentul Tradițional de România, organizat de Fundația OEDIP, va avea loc sâmbătă, 15 iunie 2024, la ora 18.00, la Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, anunță Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale.

 
Proiectul cultural TRADIȚIONAL DE ROMÂNIA își propune să celebreze și să promoveze bogăția patrimoniului cultural românesc. În acest sens, vor fi organizate două evenimente deosebite, care aduc în prim-plan tradiția culturală.
 
Proiectul va fi inaugurat de expoziția “IMAGOCOSTUM- HYPERBOREAN FOLKLORE” - un experiment artistic sofisticat, aparținând artistei Iraidei Florea, care propune o promovare inovativă a costumului tradițional ca simbol identitar.
 
Narațiunea expoziției poartă spectatorul într-o călătorie vizuală, care promovează imaginea costumului tradițional românesc într-o versiune contemporană. Aceasta inițiativă aduce o perspectiva inovatoare asupra tradițiilor culturale românești, încurajând aprecierea și cunoașterea portului popular românesc într-un context modern. Albumul “IMAGOCOSTUM-HYPERBOREAN FOLKLORE” reprezintă un tribut adus identității naționale și al moștenirii culturale românești.
 
Apogeul evenimentului este reprezentat de concertul Dreams and Drums, un proiect muzical inedit, înființat în anul 2023 de către Ciprian Rogojan, licențiat al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția Percuție. Alături de el, pe scena teatrului Satiricus vor interpreta soprana Andreea Bucur, Mihnea Niculescu, acompaniați de pianistul Eduard Dabrowski.
 
Concertul reprezintă o sinteză unică dintre ritmurile tradiționale de percuție și elemente de muzică clasică, oferind spectatorilor o călătorie muzicală neașteptată și memorabilă. Acesta îmbină tradiția cu inovația muzicală, reușind să transpună bucuria și energia specifică folclorului într-un context contemporan.
 
Proiectul Tradițional de România este organizat de Fundația Oedip, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, având ca scop promovarea patrimoniului cultural, a tradițiilor și valorilor identitare românești. Acest proiect este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
 
Accesul la evenimente este GRATUIT, iar intrarea este posibilă ÎN BAZA UNEI REZERVĂRI prealabile la numerele de telefon: 022 20 28 90, 069416078.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău